ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΛΕΞΗ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ! Οι Γάλλοι ζήτησαν ενεργοποίηση του άρθρου 42 και ζητούν απο την Ελλάδα να στείλει στρατό στη Συρία!


Επίσημα κάλεσε τις χώρες μέλη της EE η Γαλλία, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να στείλουν στρατό στην Συρία μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ζητώντας την ενεργοποίηση του άρθρου 42 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της EE οφείλουν να στηρίζουν και να βοηθούν ένα άλλο κράτος μέλος σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε βάρος του.

Πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της EE είναι ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ.Κωσταράκος. Το ερώτημα είναι κατά ποιανού θα εκστρατεύσουν οι Γάλλοι; Κατά του ISIS ή επί τη ευκαιρία κατά της νόμιμης συριακής κυβέρνησης του Μ.Άσαντ;[post_ad]Επίσημο αίτημα παροχής στρατιωτικής βοήθειας απο τα κράτη μέλη της EE ζήτησε η Γαλλία κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες. Οπως δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν η Γαλλία επιθυμεί σε διμερές επίπεδο και «με οσα μέσα μπορεί ο καθένας» στήριξη απο τις ευρωπαϊκές χώρες για την εκστρατεία κατά του ISIL Ο Λε Ντριάν επικαλέστηκε την παράγραφο 7 του άρθρου 42 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της EE οφείλουν να στηρίζουν και να βοηθούν ένα άλλο κράτος μέλος σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης σε βάρος του.

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία της EE που υπάρχει επίκληση του άρθρου 42

Πηγή

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΛΕΞΗ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ! Οι Γάλλοι ζήτησαν ενεργοποίηση του άρθρου 42 και ζητούν απο την Ελλάδα να στείλει στρατό στη Συρία! Reviewed by alieutis oneiron on 4:34:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.