Αναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ- Γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες


Αναβλήθηκαν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, λόγω τεχνικών προβλημάτων που δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει η διαδικασία στις 7 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των υποψηφίων με πρώτο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποιος νωρίτερα δήλωσε πως δεν θα αναγνωρίσει καμία εκλογή και εάν επιμείνουν οι τρεις υποψήφιοι ο ίδιος θα αποχωρήσει..

Το λογισμικό του συστήματος δεν λειτούργησε ποτέ. Η εταιρεία από την Τετάρτη είχε κάνει μία προσομοίωση, όμως σε αυτή δεν μπορούσαν να δουν την τεχνική αντοχή του συστήματος.

Χθες, όταν επιχειρήθηκε τεχνικός έλεγχος, έγινε κατανοητό ότι το σύστημα δεν θα αντέξει, όπως και έγινε, καθώς δεν λειτούργησε ποτέ. Παράλληλα, υπήρχε πρόβλημα στη μηχανογράφηση, π.χ. είχαν δοθεί ίδιοι κωδικοί σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά η καταμέτρηση ψήφων. Και πέρα από όλα αυτά, χθες αργά το βράδυ διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.
[post_ad]Τεχνικά προβλήματα προέκυψαν από νωρίς το πρωί σε πολλά εκλογικά κέντρα με το ηλεκτρονικό σύστημα διεξαγωγής. Δεν άνοιξε ποτέ το online σύστημα, προκειμένου να ξεκινήσει η ψηφοφορία και παρά την προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα και να ξεκινήσει η διαδικασία, δεν έγινε ποτέ.  Μάλιστα σε ορισμένα εκλογικά σημεία ξεκίνησε η διαδικασία χειρόγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες.

Συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

Δύο εναλλακτικές εξέτασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, είτε να αναβληθούν οι εκλογές, είτε η διαδικασία να προχωρήσει χειρόγραφα. Στις 10 τα μέλη της ΚΕΦΕ ψήφισαν για αυτές τις δύο προτάσεις. Πέρα από την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η γενική στάση στα επιτελεία των υποψηφίων φαίνεται πως ήταν ότι πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, καθώς το ζήτημα δεν είναι μόνο χρονικό- αφού έχει καθυστερήσει η έναρξη- αλλά θα δημιουργηθεί πεδίο αμφισβήτησης του αποτελέσματος, που είναι το τελευταίο που θέλει η ΝΔ.

Τελικά, μετά από μια περιπετειώδη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αποφασίστηκε, γύρω στις 10:30 να αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες η ΚΕΦΕ θα υποβάλει μήνυση κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ
"Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται."

Γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες
Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητούν παραιτήσεις. Την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου αλλά και την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Realfm 97,8. Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της βουλής είπε ότι αυτός ο «τύπος» που λέγεται Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί γιατί ήδη είχε εκφράσει τη στήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε την παραίτηση των υπευθύνων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ. "Προστατεύστε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παραιτήσεις των υπευθύνων τώρα" έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ στο Twitter και λίγο αργότερα επανήλθε: "Παραιτήσεις των υπευθύνων της ΚΕΦΕ τώρα. Το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν..."

Zητεί παραιτήσεις ο Άδωνις
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης από το εκλογικό τμήμα Περιστερίου όπου βρέθηκε. Κάνοντας λόγο για φιάσκο, ζήτησε ουσιαστικά την παραίτηση των μελών της ΚΕΦΕ, αλλά και άλλων στελεχών της ΝΔ, που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση των εσωκομματικών εκλογών. «Το φιάσκο έχει υπευθύνους, πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν, αυτή η εικόνα δεν τιμά τη ΝΔ» επισήμανε.

«Η ΚΕΦΕ και το κόμμα είχαν αναλάβει την εκλογική διαδικασία, υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο» δήλωσε με νόημα ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι ήδη από το Σάββατο το βράδυ είχε εκφράσει τις αγωνίες του για την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στην ΚΕΦΕ και είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί κανονικά.

«Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανέγγιχτο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτρά» σημείωσε δε.

Τζιτζικώστας: Να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης

Ο κ Τζιτζικώστας ζήτησε να παραιτηθεί ο κ. Μεϊμαράκης και το προεδρείο της ΚΕΦΕ.
«Λυπάμαι πολύ για τους Νεοδημοκράτες που στήθηκαν σήμερα στις ουρές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Επίσης ζήτησε να συνέλθουν το απόγευμα οι τέσσερις υποψήφιοι, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, προκειμένου να αποφασίσουν για τις εξελίξεις στο Κόμμα.

Μητσοτάκης: Άμεση σύγκληση της ΚΟ

Την άμεση σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων προέδρων για διαβούλευση για τα επόμενα βήματα ζητά από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας ότι διακύβευμα είναι η ίδια η επιβίωση της ΝΔ.
Σε νέα δήλωση του ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η ΝΔ σήμερα, από λάθος χειρισμούς, αντί να προσεγγίσει την κοινωνία βρέθηκε απέναντί της.

«Το διακύβευμα δεν είναι μόνον η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας αλλά η επιβίωσή της. Ζητώ από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συγκαλέσει άμεσα την Κοινοβουλευτική Ομάδα με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων προέδρων για διαβούλευση ως προς τα ενδεδειγμένα επόμενα βήματα. Στις δύσκολές στιγμές που διανύουμε είναι σημαντικό να ακούσουμε τις απόψεις των βουλευτών για το πως θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο βουλευτής επισημαίνει ακόμη πως «ένα είναι σίγουρο, ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το Καταστατικό, ακόμα κι αν αυτό απαιτεί τη χρονική της παράταση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή της ψηφοφορίας και το αδιάβλητο του εκλογικού αποτελέσματος».

«Το οφείλουμε στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος που μαζικά προσήλθαν στις κάλπες σήμερα για να βιώσουν αυτήν την τεράστια απογοήτευση. Τους ευχαριστώ από καρδιάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για μαζική συμμετοχή», συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, η Όλγα Κεφαλογιάννη ζήτησε τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να συζητηθούν όλα από την αρχή, χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί. Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter "Το σημερινό φιάσκο είναι το αποτέλεσμα μιας λάθος διαδικασίας. Τώρα όλα από την αρχή. Οι λύσεις είναι πολιτικές. Επιβάλλεται άμεσα η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας"

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας κάνει λόγο για «φιάσκο» και ζητά παραιτήσεις και λύσεις.

Πηγή

Αναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ- Γαλάζιος «εμφύλιος» για τις ευθύνες Reviewed by alieutis oneiron on 5:34:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.