Εκτός αποζημιώσεων το 80% των ζημιωθέντων από το «λουκέτο» της Ασπίς Πρόνοια


Στον «αέρα» βρίσκεται το 80% των δικαιούχων ασφαλίσεων ζωής του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, που έβαλε λουκέτο πριν έξι χρόνια, καθώς μόλις το 20% συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των δικαιούχων, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.aspispronia.gr.

Η πολυαναμενόμενη ανάρτηση του πίνακα οριστικών δικαιούχων ασφαλίσεων ζωής του Ομίλου Ασπίς, αντί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι οδηγούμαστε επιτέλους στην τελική ευθεία επίλυσης του θέματος, δημιούργησε αντιθέτως τεράστια προβλήματα που αφήνουν εκτεθειμένους όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση: εκκαθαριστές, εποπτική αρχή και υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό καταγγέλλουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας και η Ενωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σημειώνοντας πως μετά την παγκόσμια αποκλειστικότητα του τρόπου με τον οποίο έκλεισαν οι ασφαλιστικές εταιρείες και τις απίστευτες καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες και τακτικισμούς οι οποίοι έφεραν το πρόβλημα έξι χρόνια πίσω, τώρα βιώνουμε μια ακόμα δυσάρεστη καινοτομία η οποία συντίθεται από τα εξής χαρακτηριστικά:
[post_ad]Ανάρτηση πίνακα δικαιούχων χωρίς αιτιολογική έκθεση. Ρωτάμε: Με ποιον τρόπο θα κάνει κάποιος ανακοπή εφόσον δεν γνωρίζει πως έχει αποτιμηθεί το ασφαλιστήριό του, για ποιο λόγο δεν έχει αναρτηθεί ή για ποιο λόγο έχει αποτιμηθεί σε μικρότερη αξία;

Δεν έχουν αναρτηθεί το 80% των συμβολαίων χωρίς καμία εξήγηση! Στις προφορικές αιτιάσεις ότι αυτά δεν έχουν αναγγελθεί υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος 400/70 άρθρο 10 παρ.3 δεν προσδιορίζει καμία υποχρέωση των ασφαλισμένων να αναγγείλουν την απαίτησή τους. Αποτελεί απορίας άξιον το γεγονός ότι δεν αναρτήθηκαν τα συμβόλαια αφού είναι ήδη καταχωρημένα στο μηχανογραφικό σύστημα των εταιρειών.

Αποκλεισμός συμβολαίων εφάπαξ καταβολής ενός συγκεκριμένου τύπου με τον -προφορικό πάντα-  ισχυρισμό ότι δεν αποτελούν ασφαλιστήρια γιατί δεν ενέχουν ασφαλιστικό κίνδυνο. Ο ισχυρισμός αυτός στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν εμπεριέχεται πίνακας μετατροπής του κεφαλαίου λήξης σε ισόβια σύνταξη με εγγυημένο πίνακα από σήμερα.

Αν όμως υπήρχε  στοιχειώδης γνώση ασφαλιστικών συμβάσεων θα έπρεπε να γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι όλες ανεξαιρέτως οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν συμβόλαια με πανομοιότυπους όρους. Μήπως κι αυτές παρανομούν; Σημειώνεται ότι όλα αυτά τα προϊόντα έπαιρναν έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές προτού κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Πηγή

Εκτός αποζημιώσεων το 80% των ζημιωθέντων από το «λουκέτο» της Ασπίς Πρόνοια Reviewed by alieutis oneiron on 4:43:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.