Και όμως ο Νίκολα Τέσλα είχε προλέψει τα smartphones σχεδόν έναν αιώνα πριν


«Θα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας στιγμιαία ανεξάρτητα από την απόσταση».

Όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτά τα λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον σύγχρονο χρήστη των κινητών τηλεφώνων αλλά στον Νίκολα Τέσλα, τον περίφημο σέρβο φυσικό και εφευρέτη που γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα.

Ο Τέσλα μιλούσε 8 γλώσσες, είχε ειδητική μνήμη και είχε πατεντάρει πάνω από 300 εφευρέσεις μέχρι το τέλος της ζωής του.

Όπως αναφέρει το TIME, εκτός όμως από τα παραπάνω, ο Τέσλα φαίνεται πως είχε προβλέψει και την δημιουργία των smartphones, σε μια συνέντευξή το 1926.
[post_ad]Ιδού λοιπόν τι είχε πει:
«Όταν ένα ασύρματο δίκτυο εφαρμοστεί πλήρως, όλη η γη θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο εγκέφαλο και όλα τα πράγματα θα αποτελούν μέρη ενός πραγματικού και ρυθμικού όλου. Θα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας στιγμιαία, ανεξάρτητα από την απόσταση.

Αλλά όχι μόνο αυτό. Μέσα από την τηλεόραση και την τηλεφωνία θα μπορούμε να βλέπουμε και να ακούμε ο ένας τον άλλον σαν να βρισκόμασταν πρόσωπο με πρόσωπο, παρότι θα μεσολαβούν μίλια απόστασης.

Και τα εργαλεία μέσα από τα οποία θα μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο θα είναι απίστευτα απλά εάν συγκριθούν με τα σημερινά τηλέφωνα. Θα μπορούμε να τα κουβαλάμε στις τσέπες μας».
thetoc

Και όμως ο Νίκολα Τέσλα είχε προλέψει τα smartphones σχεδόν έναν αιώνα πριν Reviewed by alieutis oneiron on 5:19:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.