Διευκρινίσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος για το θέμα με τις επιστροφές των «500ευρων»


Αν κάποιοι θα ήθελαν να γίνει η χώρα ένα πλυντήριο χρημάτων και μονοπάτι διέλευσης και νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, πλανώνται πλάνην οικτράν, αναφέρουν οι πηγές της ΤτΕ

Τους ακριβείς όρους οι οποίοι θα ισχύσουν για το θέμα της επιστροφής χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ από τους καταθέτες στις τράπεζες, διευκρινίζουν πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος, απαντώντας και σε δημοσιεύματα αναφορικά με το θέμα.

Όπως τονίζουν οι εν λόγω πηγές η Τράπεζα της Ελλάδος, δίνοντας μεγάλη σημασία τόσο στην επιστροφή των καταθέσεων (θέμα στο οποίο αναφέρεται συνεχώς ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας), όσο και στην αποτροπή διακίνησης χαρτονομισμάτων ή μετρητών που προέρχονται ή μπορεί να κατευθυνθούν σε πάσης φύσεως παράνομες δραστηριότητες, επανέλαβε οδηγίες που έχει δώσει στις τράπεζες. Οι οδηγίες αυτές, σε καμία περίπτωση δεν δυσκολεύουν τους πολίτες που νόμιμα επιθυμούν να συναλλαχθούν με το τραπεζικό σύστημα.
[post_ad]Αν κάποιοι θα ήθελαν να γίνει η χώρα ένα πλυντήριο χρημάτων και μονοπάτι διέλευσης και νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων, πλανώνται πλάνην οικτράν, αναφέρουν οι πηγές της ΤτΕ.

Όπως επισημαίνεται, η εγκύκλιος της Τραπέζης της Ελλάδος λέει ότι οι τράπεζες θα καταγράφουν τα στοιχεία μόνο όσων είναι άγνωστοι σε αυτές. Δηλαδή, αν κάποιος έχει έναν οποιοδήποτε λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα και πάει σε αυτή την τράπεζα να αλλάξει χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, δεν καταγράφονται τα στοιχεία του. Αν είναι άγνωστος, καταγράφονται. Αυτό επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος.

Πηγή: Newmoney

Διευκρινίσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος για το θέμα με τις επιστροφές των «500ευρων» Reviewed by Live TV on 4:59:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.