Γέμισε με ελληνικές σημαίες η πιο γνωστή λεωφόρος της Νέας Υόρκης (Εικόνες)


Στην παρέλαση της Ελληνικής Ομογένειας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, συμμετείχαν οι μαθητές του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης.

Οι 22 μαθητές και οι μαθήτριες του Κολεγίου παρέλασαν αμέσως μετά τους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς.

Το Ελληνικό Κολέγιο είναι το μοναδικό σχολείο από την Ελλάδα που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια μαζί με την Προεδρική Φρουρά στην παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Το άγημα της Προεδρικής Φρουράς που κατά παράδοση “ανοίγει” την παρέλαση της Ομογένειας ,η μεγάλη ομάδα των σημαιοφόρων του Ελληνικού Κολεγίου που ταξίδεψε στην Νέα Υόρκη ειδικά γι αυτό το σκοπό, η τεράστια σημαία της Ακρόπολης που κρατούσαν μαζί με το δήμαρχο της πόλης Μπιλ ντε Μπλάτζιο αριστούχοι μαθητές από ελληνοαμερικανικά σχολεία της περιοχής, έδωσαν ξεχωριστό τόνο και παλμό και σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμό στους ομογενείς  ενώ προκάλεσαν μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης  για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, τα οποία συνόψισε ο δήμαρχος ντε Μπλάτζιο με την φράση “σήμερα είμαστε όλοι Έλληνες”.
[post_ad]Το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει κάθε χρόνο στην  παρέλαση της Νέας Υόρκης κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από το Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.


via

Γέμισε με ελληνικές σημαίες η πιο γνωστή λεωφόρος της Νέας Υόρκης (Εικόνες) Reviewed by alieutis oneiron on 7:29:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.