Λουκέτο στο Mega;


Το λουκέτο πλανάται πάνω από το μεγάλο κανάλι, τα πάντα όμως θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη Τετάρτη, όταν οι νέοι μέτοχοι (Φιλιππόπουλος και Μάρης) θα απαντήσουν για το αν θα συμμετέχουν τελικά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αν αυτοί οι επιχειρηματίες απαντήσουν θετικά, τότε θα μπουν άμεσα γύρω στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Αν όμως η απάντηση είναι αρνητική, τότε μένει μόνο η λύση του λουκέτου για το κανάλι. Σε σημερινή συνάντηση που διεξήχθη μεταξύ μετόχων -νέων και παλιών- με τις τράπεζες, οι τελευταίες απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο διευκόλυνσης, με τον Μανώλη Καψή να μην έχει… συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές, σχολιάζοντας: «Μπορούμε να υποθέσουμε το γιατί». Υπονοώντας προφανώς πολιτικό δάχτυλο.[post_ad]Στο ίδιο σκεπτικό φαίνεται πως κινείται και ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης:
Οι τράπεζες ενεργοποίησαν τη ρήτρα που έλεγε πως θα γίνουν απαιτητά τα δάνεια (παρά την επιμήκυνση που δόθηκε) αν δεν προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου που είχε συμφωνηθεί. Αυτή τη στιγμή (οι τράπεζες) έχουν μπλοκάρει 4,5 εκ. ευρώ στο ταμείο του καναλιού. Και για να προχωρήσουν στο ξεμπλοκάρισμα ζήτησαν να οριστεί εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος, να δοθεί προκαταβολή έναντι της αύξησης του ΜΚ και να υπάρξει δέσμευση της ΓΣ πως οι μέτοχοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση. Την άλλη Παρασκευή θα ξέρουμε αν θα συμβούν όλα αυτά.

Στάση εργασίας

Σήμερα, οι συνελεύσεις των εργαζομένων έλαβαν χώρα ανά τμήμα, με τους δημοσιογράφους να αποφασίζουν στάση εργασίας (18:00 – 22:00), ενώ οι τεχνικοί αποφάνθηκαν πως θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει την επόμενη Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το koutipandoras.gr, οι εργαζόμενοι είναι υπό καθεστώς στάσης πληρωμών, αφού τη Δευτέρα θα έπρεπε να λάβουν τα δεδουλευμένα του δεύτερου 15νθήμερου του Μαρτίου, όμως η ενημέρωση που είχαν ήταν πως αυτό αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας. Ερωτηματικό παραμένει και το αν θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα.

Το ζήτημα είναι πως σε περίπτωση λουκέτου, οι εργαζόμενοι χάνουν τις αποζημιώσεις τους, αφού σύμφωνα με το νέο μνημονιακό νόμο προηγούνται άλλοι, όπως οι τράπεζες.

ΥΓ: Ερωτηματικό παραμένει αν όντως η Όλγα Τρέμη υπέβαλλε το πρωί της Τρίτης την παραίτησή της, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει μέχρι την Παρασκευή.

Λουκέτο στο Mega; Reviewed by Live TV on 4:12:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.