Φάκελος «Θαλασσοδάνεια»: Κατάσχεση ή φυλάκιση για όσους έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλά δεν πληρώνουν


Στη μαύρη λίστα μπαίνουν οι κακοπληρωτές με καταθέσεις στο εξωτερικό. Οι οικονομικοί εισαγγελείς ετοιμάζουν ελέγχους σε εταιρίες ή φυσικά πρόσωπα που πήραν δάνεια και όχι μόνο δεν τα αποπλήρωσαν, αλλά τα φυγάδευσαν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής» καταγράφονται αρκετές περιπτώσεις λήψης δανείων, τα οποία στη συνέχεια μετατράπηκαν σε «κόκκινα» ενώ μέρος τους βρίσκεται σε τράπεζες του εξωτερικού.

Η έρευνα έχει στόχο να διαπιστωθεί αν υπήρξε υπεξαίρεση των δανείων αλλά κι αν υπάρχει ευθύνη των στελεχών των τραπεζών , που συχνά αναχρηματοδοτούσαν τα δάνεια χωρίς κανένα έλεγχο.

Στην περίπτωση που αποδειχτεί ότι οι επιχειρηματίες με τα «κόκκινα δάνεια» έχουν βγάλει τα δάνειά τους στο εξωτερικό, τότε θα κληθούν να τα επιστρέψουν διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με βαριές ποινές φυλάκισης.
[post_ad]Όπως αναφέρει η εφημερίδα τo ΤΧΣ είχε ζητήσει την συνδρομή της εταιρίας McKinsey ώστε τα στοιχεία του ελέγχου που θα πραγματοποιούσε, να χρησιμοποιηθούν στην εισαγγελική έρευνα.

Η εν λόγω εταιρία ανέλυσε χαρτοφυλάκια μεγάλων επιχειρηματικών δανείων από τις τράπεζες και διαπίστωσε πως τα μη εξυπηρετούμενα «ανοίγματα» έχουν φτάσει στο ύψος των 105 δις ευρώ, δηλαδή το 50% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών, με 1 στα 2 δάνεια να παρουσιάζει καθυστέρηση από 31 ημέρες και πάνω.

Η McKinsey εστίασε την έρευνά της στο επιχειρηματικό κλάδο και κατέληξε πως από 21 αρχικά κλάδους που εξέτασε σε αρκετούς (συγκεκριμένα σε αυτούς τους τουρισμού, τροφίμων-ποτών, υγείας, μεταφορών και ιχθυοκαλλιέργειας), έχουν δάνεια 7,5 δις ευρώ εκ των οποίων τα 4,5 δις είναι μη εξυπηρετούμενα.

Φάκελος «Θαλασσοδάνεια»: Κατάσχεση ή φυλάκιση για όσους έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλά δεν πληρώνουν Reviewed by Live TV on 11:00:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.