Δείτε πόσα χρωστάει και σε ποιους ο «Μαρινόπουλος»


Υπέρογκα είναι τα χρέη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, «Μαρινόπουλος». Η εταιρία η οποία υπέβαλε την Τρίτη αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 106Β περί πτώχευσης μια επιχείρησης εν λειτουργία, χρωστά συνολικά περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η εταιρία χρωστά συνολικά σε τράπεζες περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, σε εργαζομένους κάτι περισσότερο από 4 εκατομμύρια ευρώ, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς 52 εκατ. ευρώ, στο ελληνικό Δημόσιο 49 εκατ. ευρώ και σε προμηθευτές κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.
[post_ad]Η «Μαρινόπουλος» διαθέτει 480 καταστήματα με 11.000 εργαζόμενους και λόγω της σοβαρότητας του θέματος και του καταιγισμού των αιτημάτων πιστωτών της αλυσίδας με κύριες παρεμβάσεις ώστε να απορριφθεί το αίτημα υπαγωγής περί πτώχευσης η σχετική συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο θα γίνει την Παρασκευή 1η Ιουλίου, προκειμένου να παρίστανται μεγάλοι πιστωτές της «Μαρινόπουλος», μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες κ.λπ.).

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, για να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης που προτείνει η «Μαρινόπουλος» σε αυτή τη φάση και προβλέπει την πλήρη αποπληρωμή του συνόλου των υποχρεώσεων σε βάθος 15ετίας. Προϋπόθεση είναι να συμφωνήσουν τουλάχιστον τα 2/3 των πιστωτών της, και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα καθώς μπορεί οι τράπεζες και μεγάλοι προμηθευτές να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την εταιρεία, όπως υποστηρίζουν νομικές πηγές, εν τούτοις εκατοντάδες άλλοι προμηθευτές προβάλλουν αντιρρήσεις και δεν αποκλείεται να επιδιώξουν την πτώχευση της εταιρίας.

Δείτε αναλυτικά πόσα χρήματα και σε ποιους τα χρωστά η εταιρία.

Δείτε πόσα χρωστάει και σε ποιους ο «Μαρινόπουλος» Reviewed by Live Tv on 9:48:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.