Καμηλοπάρδαλη πέθανε από κρίση πανικού όταν την έβαλαν σε φορτηγό να την μεταφέρουν σε άλλο ζωολογικό κήπο.


Από κρίση πανικού πέθανε μια τρομοκρατημένη καμηλοπάρδαλη που αιχμαλωτίστηκε και στη συνέχεια φορτώθηκε σε φορτηγό με προορισμό ζωολογικό κήπο της Ταϊβάν προκειμένου να ζευγαρώσει.

Σύμφωνα με τις αρχές, η 7 χρονών καμηλοπάρδαλη με όνομα Hsiao Chiu επρόκειτο να μεταφερθεί από τον δημοτικό ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι σε έναν άλλο ιδιωτικό όταν άρχισε ξαφνικά να σφαδάζει πριν καταρρεύσει και πεθάνει.
Η αυτοψία έδειξε πως το ζώο υπέφερε από πνευμονία και άγχος λόγω της μεταφοράς του, τα οποία και πυροδότησαν δυσκολίες στην αναπνοή του και ζημιά στους μύες. Τελικά πέθανε από πνευμονική και καρδιακή ανεπάρκεια με το φορτηγό που την μετέφερε να έχει διανύσει μόλις 44 μίλια.
[post_ad]"Ο ζωολογικός κήπος έχασε τον Hsiao Chiu σε ένα οδυνηρό ατύχημα" ανέφεραν σε επίσημη ανακοίνωση οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων στη Ταϊπέι, προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο ταξίδι είχε ήδη αναβληθεί μια φορά τον Ιούνιο προκειμένου το ευαίσθητο ζώο να εξοικιωθεί με τη διαδικασία.

Ο θάνατος της καμηλοπάρδαλης έχει γίνει αφορμή για εκ νέου θυμωμένες αντιδράσεις από υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων που σημειώνουν πως πρέπει να θεσπιστούν πιο αυστηροί νόμοι για την προστασία όσων βρίσκονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας ενώ έγινε πρωτοσέλιδο και σε αρκετές τοπικές εφημερίδες που άσκησαν έντονη κριτική στον ζωολογικό κήπο που απέτυχε να διαγνώσει την ασθένεια του ζώου.

Από την πλευρά του ο ζωολογικός κήπος δήλωσε πως όντως δεν έκανε εξέταση αίματος στην καμηλοπάρδαλη πριν το ταξίδι, με την δικαιολογία πως δεν ήθελαν να το αναστατώσουν.

Πηγή

Καμηλοπάρδαλη πέθανε από κρίση πανικού όταν την έβαλαν σε φορτηγό να την μεταφέρουν σε άλλο ζωολογικό κήπο. Reviewed by Live TV on 7:30:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.