Δείτε γιατί κάποιοι καπνιστές διατηρούν υγιείς τους πνεύμονές τους


Βεβαίως, οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για τη διατήρηση της υγείας είναι να κόψουμε το τσιγάρο...

Μετά την ανάλυση των γενετικών πληροφοριών περισσότερων από 50.000 Βρετανούς εθελοντές, καπνιστές και μη καπνιστές, κάποιοι με ασθένειες των πνευμόνων και άλλοι υγιείς, ερευνητές στο Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου προσδιόρισαν τα τμήματα του DNA που είναι υπεύθυνα για την μείωση του κινδύνου ανάπτυξης χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), η κύρια αιτία της οποίας είναι το κάπνισμα.

Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με «καλά γονίδια» έχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από εκείνους που έχουν «κακά γονίδια».
[post_ad]Ο Martin Tobin, ένας από τους συντάκτες της μελέτης, δήλωσε ότι ορισμένα γονίδια φαίνεται να επηρεάζουν τον τρόπο ανάπτυξης των πνευμόνων και της αντίδρασής τους στις επιβλαβείς ουσίες.

Οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας, δήλωσαν ότι η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων που στοχεύουν στην θεραπεία των ασθενειών των πνευμόνων.

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές τονίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η καλή υγεία είναι να σταματήσουν το κάπνισμα.

Δείτε γιατί κάποιοι καπνιστές διατηρούν υγιείς τους πνεύμονές τους Reviewed by Xaris Artidis on 1:22:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.