Ποιοι δανειολήπτες δικαιούνται αποζημίωση 5.870 ευρώ για παράνομη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων από τις τράπεζες σε εισπρακτικές


Πρόστιμα από τη Δικαιοσύνη σε δύο Τράπεζες για παράνομη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων σε εισπρακτικές εταιρείες

Χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν, με δικαστικές αποφάσεις, σε δύο Τράπεζες, οι οποίες παράνομα μεταβίβασαν προσωπικά δεδομένα δανειοληπτών με "κόκκινα δάνεια" σε εισπρακτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, οι εισπρακτικές εταιρείες παρανόμως  τηλεφωνούν στους δανειολήπτες που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους (το ίδιο ισχύει και για τους κατόχους πιστωτικών καρτών), εάν προηγουμένως οι Τράπεζες δεν έχουν ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία και εάν οι τελευταίες δεν έχουν ενημερώσει τους δανειολήπτες ότι έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά τους δεδομένα.

Εάν δεν έχει προηγηθεί αυτή η διαδικασία, ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει την προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση για ηθική βλάβη η οποία το λιγότερο ανέρχεται στα 5.870 ευρώ.
via

Ποιοι δανειολήπτες δικαιούνται αποζημίωση 5.870 ευρώ για παράνομη μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων από τις τράπεζες σε εισπρακτικές Reviewed by Live TV on 2:51:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.