Οι νέες βόμβες μολότοφ που σκορπούν τον τρόμο


Για πρώτη φορά οι βόμβες αυτές έκαναν την εμφάνισή τους το 2009 κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού- Παναθηναικού.

Έχουν κατασκευαστεί για να προκαλέσουν την μεγαλύτερη ζημιά στα όργανα καταστολής. Οι νέες δολοφονικές βόμβες μολότοφ (ΑΚ) ή αλλιώς cobra όπως τις αποκαλούν ευρωπαίοι αντιεξουσιαστες, εισαγώμενης τεχνογνωσίας χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά στις διαδηλώσεις.

Για πρώτη φορά οι βόμβες αυτές έκαναν την εμφάνισή τους το 2009 κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού Παναθηναικού, στην συνέχεια της συναντήσαμε στην Κερατέα ενώ επανεμφανίστηκαν στις διαδηλώσεις του
Οκτωβρίου και στις συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ.
[post_ad]Η νέα βόμβα αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή 750 ml το οποίο περιέχει υγρή αμμωνία, μικρή ποσότητα βενζίνης και μικρά κομμάτια φελιζόλ. Περιμετρικά του μπουκαλιού τοποθετείται συστοιχία από κροτίδες μία εκ των οποίων διαθέτει φιτίλι ή βαρελότο (γουρούνα). Πριν από την εκτόξευση της βόμβας κατά του στόχου ο χρήστης βάζει φωτιά στο φιτίλι με αποτέλεσμα η μολότοφ είτε να σκάει στον αέρα εν πτήση είτε στο οδόστρωμα δημιουργώντας σύννεφο φωτιάς το οποίο "καταβρέχει" και καίει το πρόσωπο και τα ρούχα του στόχου της ρίψης.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου πριν από μερικούς μήνες ο τέως αρχηγός της ΕΛΑΣ και νυν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου. "παρατηρούμε ότι οι κλασικές βόμβες μολότοφ τείνουν να καθιερωθούν στην ελληνική κοινωνία ως παιδικό άθλημα. Παρατηρούμε ότι η κλασική μολότοφ από εμπρηστική γίνεται εκρηκτική χρησιμοποιώντας βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Μέσα βάζουν και ρινίσματα σιδήρου ή παχύρευστα υγρά για να καθίσουν στις στολές αστυνομικών και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά".
via

Οι νέες βόμβες μολότοφ που σκορπούν τον τρόμο Reviewed by Live TV on 12:31:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.