Η στιγμή της πρόσκρουσης του «Νήσος Μύκονος» στο λιμάνι (ερασιτεχνικό βίντεο)


Στο λιμάνι της Χίου, στο κρηπίδωμα στο ύψος του Τελωνείου, προσέκρουσε με την πλώρη -για την ακρίβεια με την προστατευτική φούσκα που υπάρχει μπροστά- λίγο πριν τις 10 το πρωί της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2016, το πλοίο «Νήσος Μύκονος» της ΗSW  κατά τη διάρκεια των ελιγμών για την πρόσδεσή του. Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 86 επιβάτες και 70 άτομα πλήρωμα, εκτελούσε την άγονη γραμμή, προερχόμενο από τη Μυτιλήνη με προορισμό τη Χίο και στη συνέχεια τo Βαθύ Σάμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο λιμάνι της Χίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων, υπάρχει έντονος κυματισμός. Η ζημιά στο «Νήσος Μύκονος»,  το οποίο στη συνέχεια έδεσε κανονικά και αποβίβασε οχήματα και επιβάτες, φαίνεται να είναι επιφανειακή, θα ελεγχθεί από δύτη ενώ το λιμεναρχείο, το οποίο διενεργεί προανάκριση,  απαγόρευσε τον απόπλου.
[post_ad]Από την πρόσκρουση ξηλώθηκε το πάνω τμήμα της προκυμαίας, κατά μήκος το πεζοδρομίου με τους παβέδες, χωρίς να επηρεαστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο.

Από τους 86 επιβάτες  οι 50 είχαν προορισμό τη Χίο, ενώ άλλοι 47 περίμεναν την άφιξη του στο λιμάνι για να αναχωρήσουν για τους επόμενους προορισμούς της άγονης. Θυμίζουμε ότι στο ίδιο σημείο στο παρελθόν είχαν… βγει στην προκυμαία τα πλοία «Νήσος Χίος» της Ναυτιλιακής Εταιρείας Χίου και το «Θεόφιλος» της ΝΕΛ. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, το πλοίο αναχώρησε για το υπόλοπο του ταξιδιού του.
via

Η στιγμή της πρόσκρουσης του «Νήσος Μύκονος» στο λιμάνι (ερασιτεχνικό βίντεο) Reviewed by alieutis oneiron on 7:47:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.