Η απάντηση του Σάκη Αρναούτογλου σε όσους τον κατηγορούν για αποτυχία στην πρόγνωση για χιόνια!


Τη δυσφορία του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, προκάλεσαν τα σχόλια πολλών για δική του αποτυχία ως προς την πρόγνωση χιονοπτώσεων για την πόλη της Θεσσαλονίκης, οι οποίες -κατά πώς φαίνεται- μάλλον έχουν περιοριστεί αισθητά.

Και η απάντησή του, μέσω της σελίδας του στο Facebook, ήταν εξαιρετικά αναλυτική και με στόχο να αποδείξει προς όλους, ότι η δουλειά του είναι συγκεκριμένη και σίγουρα, όχι να ικανοποιεί τις χιονοαπαιτήσεις του καθενός...

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο έμπειρος μετεωρολόγος στη σελίδα του στο Facebook

Γεια και χαρά σας φίλες και φίλοι

Κατανοώ τις αυξημένες χιονοπροσδοκίες κάποιων αλλά δεν κατανοώ τον τρόπο αντίδρασης μερικών σχετικά με την σημερινή μου ανάρτηση περί μειωμένης πλέον πιθανότητας αξιόλογων χιονοπτώσεων σε περιοχές όπως πχ στη Θεσσαλονίκη όπου στις αρχές τις εβδομάδας ανέφερα για μια σοβαρή πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο τονίζοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την σημερινή ημέρα για να ξεκαθαρίσει η όλη κατάσταση Δεν μπορεί από κάποιους να υποστηρίζεται ότι έπεσα έξω στην πρόβλεψη για χιόνι στη Θεσσαλονίκη όταν ακόμα τρέχει η "προγνωστική περίοδος" με τα Θεοφάνεια να βρίσκονται δυο μέρες μπροστά και με τη δουλειά μου να είναι ακριβώς αυτη, να ενημερώνω δηλαδή για τις καιρικές εξελίξεις και μάλιστα όπως διαπιστώνετε και έγκαιρα και έγκυρα!

Μακάρι εσείς φίλοι μου που ανεβάσατε τους τόνους να είχατε τον ίδιο ζήλο στο επιβραβεύετε τις έγκαιρες, επιτυχημένες προγνώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια τους έτους σε πανελλαδικό επίπεδο και μάλιστα όχι δύο όχι τρεις αλλά και 5 με 10 μέρες πριν.

Όσον αφορά τώρα στην πρόγνωση για χιόνι στη Θεσσαλονίκη:

Να υπενθυμίσω ότι το χιόνι σαν φαινόμενο έχει γίνει είδος προς αναζήτηση για την συγκεκριμένη πόλη από το 2006. Πρόκειται για καιρική ανωμαλία λόγω της κλιματικής αλλαγής? Πρόκειται για κάποιο μετεο-κυκλο αχιονιάς που ίσως κάποτε σταματήσει? Κανείς δεν ξέρει.. Χρέος μου όμως είναι όταν εμφανίζονται εκείνες οι διατάξεις που δείχνουν χιόνι στη Θεσσαλονίκη να το επισημαίνω, υπό τις προαναφερθείσες συνθήκες πάντα με επιφύλαξη, όπως και το έπραξα. Κι αυτό θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι να πεθάνω γιατί η πρόγνωση-ενημέρωση είναι η ζωή-δουλειά μου.

Όσο γι' αυτούς που υποστηρίζουν (όπως μου στέλνετε σε προσωπικά μηνύματα σας) ότι βρίσκουν τα πάντα ανακοινώνοντας με έντεχνο τρόπο 10 πιθανά σενάρια σε ένα 24ωρο για να είναι πάντα μέσα προβλέποντας πρώτοι τα πάντα γενικώς, εμπαίζοντας με κατά καιρούς ανερυθρίαστα, θα τους έλεγα ότι αυτό θα μπορούσαν να το αποδείξουν (όπως σύμφωνα με τα σχόλιά σας) γίνονταν επιτυχώς από την ΕΡΤ3 πριν από το 2006 όταν χιόνιζε και μάλιστα συχνά, για να μπορεί υπάρξει και η επαλήθευση! Η πρόγνωση του καιρού θέλει δουλειά και όχι διθυράμβους!

Στη συγκεκριμένη φάση είναι πολύ εύκολο να ανακοινώσεις στη χάση και στη φέξη μετά από 10 σενάρια ότι "δεν θα χιονίσει" ή απλά "θα χιονίσει"!!! Δεν είναι το ίδιο να απευθύνεσαι στα φιλαράκια σου αλλάζοντας την εκτίμησή σου 20 φορές την ημέρα χωρίς κανένα επακόλουθο με το να απευθύνεσαι σε ένα κοινό χιλιάδων ανθρώπων ανά την επικράτεια!

Η διαφορά και η ευθύνη είναι τεράστια και το περιθώριο διόρθωσης της πρόγνωσης συγκριτικά με το φέιςμπουκ είναι ανύπαρκτο από τη στιγμή που η πρόγνωση βγαίνει στον αέρα! Εύχομαι σε κάποιους παρόλαυτά να βιώσουν ανάλογη εμπειρία γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να καταλάβουν τι εστί πραγματικά πρόγνωση άνευ όμως αλαζονείας γιατί αυτή αργά η γρήγορα οδηγεί σε αδιέξοδα, γενικώς στη ζωή χωρίς επιστροφή! !!!
Με εκτιμηση

Σάκης Αρναούτογλου

Η απάντηση του Σάκη Αρναούτογλου σε όσους τον κατηγορούν για αποτυχία στην πρόγνωση για χιόνια! Reviewed by Live TV on 7:34:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.