ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΟΚ – ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!


Θα αφήνουν στους οφειλέτες μόνο τα απαραίτητα για να ζήσουν.

Τα πάνω-κάτω στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς φέρνει η ενεργοποίηση διατάξεων του ν.4335, η ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της Αριστεράς πριν δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2015.

Αφορά στις διαδικασίες πλειστηριασμού που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Με βάση την εγκύκλιο ΠΟΛ 1041/2017, την οποία υπογράφει ο διοικητής της ΑΑΔΕ κύριος Γιώργος Πιτσιλής, οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προβλέπουν, μεταξύ των άλλων ότι «καταργούνται κατηγορίες ακατασχέτων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Εξαιρούνται πλέον από την κατάσχεση, μόνον τα πράγματα που είναι απολύτως απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του και, προκειμένου για πρόσωπα που με την προσωπική τους εργασία αποκτούν όσα τους χρειάζονται για να ζήσουν, τα πράγματα τα οποία είναι απαραίτητα για την εργασία τους».
[post_ad]Μόνο τα απαραίτητα θα μένουν πλέον στους Έλληνες, οι οποίοι θα βολεύονται με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε κρατικές κατοικίες.

Σημαντική αλλαγή είναι και η χαμηλότερη τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς, καθώς η πρώτη προσφορά θα αντιστοιχεί πλέον στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. Και ως γνωστόν οι εμπορικές τιμές είναι πλέον πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, άρα όλα θα αγοράζονται μισοτιμής από εταιρείες και ενδιαφερόμενους.

Επιπλέον, προβλέπονται αλλαγές που θα διευκολύνουν τους πλειοδότες αφού ο κάθε πλειοδότης, θα καταβάλει εγγυοδοσία ίση με το 30% της τιμής της πρώτης προσφοράς αντί του 100% που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στον υπερθεματιστή να καταβάλλει το εκπλειστηρίασμα στον υπάλληλο του πλειστηριασμού και με επιταγή έκδοσης της τράπεζας και όχι μόνο με μετρητά.
πηγη

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΟΚ – ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Reviewed by Xaris Artidis on 1:28:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.