Το σήμα του Μπάτμαν είναι το λογότυπο σπηλαίου στις Σέρρες


Όπως όλοι γνωρίζουμε η κατασκευή ενός λογοτύπου δεν είναι μια απλή υπόθεση, πόσω δε μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με με το λογότυπο μιας σπηλιάς με νυχτερίδες κάπου στις Σέρρες. Αυτό ακριβώς το πολύ δύσκολο challenge είχαν να αντιμετωπίσουν και οι υπεύθυνοι για το creative κομμάτι της επικοινωνίας του Σπηλαίου Αλιστράτης, ενός από τα μεγαλύτερα σπήλαια στην Ευρώπη.
Γι ‘αυτό και το Σπήλαιο Αλιστράτης όποτε χρειαστεί να έχει ένα λογότυπο για να το εκπροσωπεί, έχει ΑΥΤΟ εδώ το λογότυπο:

Όπως δηλώνει στο Vice Greece ο επιστημονικός διευθυντής του σπηλαίου Δρ. Καρτάλης οι υπεύθυνοι του σπηλαίου αποφάσισαν το 1998, όταν και υιοθέτησαν το παραπάνω λογότυπο, να τιμήσουν την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρία που ανακάλυψε το σπήλαιο το 1976.
[post_ad]Η Ε.Σ.Ε έχει στο λογότυπο της μια νυχτερίδα, το ζώο που συναντούν συχνότερα τα μέλη της κατά την εξερεύνηση των σπηλαίων.

Αυτό είναι το λογότυπο της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας:

Κάποιοι κακεντρεχείς θα πουν ότι το λογότυπο του σπηλαίου Αλιστράτης, δεν μοιάζει ιδιαίτερα με το σήμα της Ε.Σ.Ε, άλλα είναι μια πράσινη αντιγραφή του διεθνώς αναγνωρισμένου λογότυπου του Batman.
Όταν ο κ. Καρτάλης ρωτήθηκε για την ομοιότητα του λογότυπο του σπηλαίου με το λογότυπο του Batman, είπε ότι «το λογότυπο (του σπηλαίου) είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και αν μοιάζει με το σήμα γνωστού ήρωα της DC Comic, ίσως να προσελκύσει και μικρά παιδιά».

Κάποιοι πιο ψυλλιασμένοι αναγνώστες μας θα αναρωτηθούν, μήπως μας κρύβουν κάτι εκεί στις Σέρρες; Μήπως ο σκοτεινός εκδικητής έχει αφήσει την Γκόθαμ Σιτι και έχει κάνει λημέρι του το σπήλαιο του Αλιστράτη; Ευκαιρία να πάτε μια βόλτα προς τα εκεί (το σπήλαιο στις φωτογραφίες δείχνει μαγικό) και να το ερευνήσετε.

Πηγή: VICE 

Το σήμα του Μπάτμαν είναι το λογότυπο σπηλαίου στις Σέρρες Reviewed by Live TV on 12:48:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.