Ο λόγος που όλοι οι χάρτες αυτής της αμερικανικής πολιτείας είναι… ψεύτικοι


Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι όλοι μα όλοι οι παραδοσιακοί χάρτες της Λουιζιάνα είναι τουλάχιστον απατηλοί αναφορικά με την έκταση και το σχήμα της.

Κι αυτό γιατί η ακτογραμμή της συρρικνώνεται διαρκώς!

Οι ερευνητές του Tulane University που ανακάλυψαν την άβολη αλήθεια για την πολιτεία που την κατατρώει η θάλασσα αναγκάστηκαν να φτιάξουν έναν νέο και μάλιστα διαδραστικό χάρτη που θα απεικονίζει μια εικόνα κοντύτερα στην πραγματικότητα κάθε φορά.

Η παράκτια Λουιζιάνα έχει ζήσει μια καταστροφική συρρίκνωση της ακτογραμμής της κατά τον τελευταίο αιώνα, χάνοντας μια περιοχή ίση με την πολιτεία του Ντέλαγουερ!
Κι έτσι όλοι οι χάρτες που έχουν δημοσιευτεί δεν είναι παρά λανθασμένοι, την ίδια ώρα που τα νέα λογίζονται τραγικά και για την αμερικανική οικονομία, μιας και το 1/3 του αμερικανικού πετρελαίου αλλά και της μεταφοράς φυσικού αερίου λαμβάνουν χώρα εδώ.
[post_ad]Όπως μας λένε βέβαια οι επιστήμονες, είναι εξαιτίας της εξόρυξης που επιταχύνεται η εξαφάνιση της παράκτιας Λουιζιάνα με τόσο ανησυχητικούς ρυθμούς, την ίδια ώρα που η άνοδος της στάθμης της θάλασσας (λόγω της κλιματικής αλλαγής) όσο και οι πανίσχυροι τυφώνες επιβαρύνουν το πρόβλημα.
Όπως μας ενημέρωσε πέρυσι η «Washington Post», οι κάτοικοι ενός νησιού (Isle de Jean Charles) της Λουιζιάνα που εξαφανίζεται τάχιστα έλαβαν συνολικό ομοσπονδιακό κονδύλι 48 εκατ. δολαρίων για την άμεση μεταστέγασή τους.

Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, αν δεν γίνει κάτι και μάλιστα άμεσα, τότε μέχρι το 2064 η πολιτεία θα έχει απωλέσει 4.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα!
via

Ο λόγος που όλοι οι χάρτες αυτής της αμερικανικής πολιτείας είναι… ψεύτικοι Reviewed by Xaris Artidis on 8:23:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.