Μαζική έξοδος από τη Βενεζουέλα πριν η Κολομβία σφραγίσει τα σύνορα


Καταρρέει η οικονομία και χιλιάδες πολίτες φεύγουν προς αναζήτηση εργασίας
Χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας διασχίζουν τα σύνορα της χώρας τους με την Κολομβία για να προλάβουν πριν εφαρμοστεί η δέσμευση του Κολομβιανού προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος για αύξηση και αυστηροποίηση των διασυνοριακών μέτρων ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας δήλωσε ότι τα σύνορα θα ανοίγουν μόνο σε όσους πολίτες της Βενεζουέλας διαθέτουν μια ειδική συνοριακή κάρτα και σε όσους έχουν διαβατήριο.
EPA/Edinsson Figueroa Οι πολίτες της Βενεζουέλας σπεύδουν προς την Κολομβία είτε προς αναζήτηση προσωρινής δουλειάς είτε για την αγορά βασικών υλικών αγαθών που έχουν εξαντληθεί στην αγορά της χώρας τους.
Η κυβέρνηση της Κολομβίας φοβάται μαζικό κύμα μεταναστών από τη Βενεζουέλα καθώς η οικονομία της χώρας καταρρέει χωρίς να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.
[post_ad]Ο πληθωρισμός και η χρόνια έλλειψη βασικών αγαθών σε τρόφιμα και φάρμακα είναι δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Βενεζουέλα.
EPA/Juan Pablo Cohen Στο ίδιο μήκος κύματος με την Κολομβία και η Βραζιλία, η οποία ανησυχεί για το κύμα φυγής πολιτών από τη Βενεζουέλα. Ήδη χιλιάδες πολίτες έχουν στήσει προσωρινά καταλύματα στη συνοριακή πολιτεία Ροραΐμα της  Βραζιλίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Απριλίου οι πολίτες της Βενεζουέλας προσφεύγουν στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας. Ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ανήλθε στον προεδρικό θώκο το 2013, διεκδικεί εκ νέου την προεδρία της Βενεζουέλας.
EPA/Edinsson Figueroa Υποστηρίζει ότι η οικονομική ύφεση στη χώρα του «χρηματοδοτείται» από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αποδεκατισμένη από τις διώξεις αντιπολίτευση της χώρας δεν έχει επιλέξει ακόμα προεδρικό υποψήφιο.

Μαζική έξοδος από τη Βενεζουέλα πριν η Κολομβία σφραγίσει τα σύνορα Reviewed by Live TV on 6:47:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.