Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία: Ολομέτωπη επίθεση στην Ελλάδα που ασχολείται με Novartis


Εκεί που τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία βρίσκονταν στην κορυφή της επικαιρότητας, ξαφνικά «έσκασε» το «σκάνδαλο» Novartis, το οποίο προφανώς προκαλεί προβληματισμό για την στιγμή που «ξεπήδησε» αλλά και για τα ελλιπή στοιχεία του.
Την ίδια ώρα, με την κοινή γνώμη εκ νέου απασχολημένη με κάτι άλλο, αναζωπυρώνεται η συζήτηση όχι μόνο για το Σκοπιανό αλλά και για την Τσαμουριά, με την Τουρκία να «τρίβει τα χέρια της». 
Άραγε, τα εθνικά θέματα «ξεπουλιούνται» με αντάλλαγμα «φθηνά σκάνδαλα» και στόχο τον αποπροσανατολισμό των Ελλήνων;
Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, η κυβέρνηση του κρατιδίου δηλώνει έτοιμη να δεχθεί γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει τα ονόματα δρόμων και του αεροδρομίου, τα οποία βέβαια, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να επαναφέρει, μετά από την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία», από την πλευρά της Ελλάδας.
Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε την πρόθεση μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων από «διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «διεθνές αεροδρόμιο Σκοπίων» και τη μετονομασία, επίσης, της εθνικής οδού των Σκοπίων, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, από «εθνική οδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «εθνική οδός Φιλίας».
«Φιλία» με τα Σκόπια, όπως και με την Τουρκία άλλωστε! Ωστόσο, αυτοί που θα δώσουν, θα είμαστε εμείς.
Ειρήσθω εν παρόδω, ενώ η Ελλάδα παρέδιδε κάποτε τον «Οτσαλάν» στην Τουρκία, η γείτονα τηρεί κατά γράμμα το δόγμα «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» και μέσω του Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο πλευρό των Σκοπίων, αποκαλώντας τα φυσικά «Μακεδονία».
Στην Αλβανία, τώρα ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, αναφέρει πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα για την επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων στις διμερείς σχέσεις.
Κουτοπόνηρα δηλώνει για το θέμα της Τσαμουριάς πως «εδαφική διεκδίκηση απλά δεν υπάρχει», ωστόσο δεν διστάζει να δηλώσει ότι «οι Τσάμηδες είναι Αλβανοί με δικαιώματα».
Ταυτόχρονα, αλβανικά δημοσιεύματα, αποκαλούν την Ελλάδα  «έθνος υβριδικό»  ενώ κάνουν λόγο  ευθαρσώς για «απελευθέρωση των εδαφών της τσαμουριάς που βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή.»!
Η Τσαμουριά είναι ονομασία, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως από τους Αλβανούς για να περιγράψει παράλια τμήματα της Ηπείρου, τόσο της ελεύθερης όσο και της κατεχόμενης.
Οι Αλβανοί ζητούν εδάφη, την ώρα που μαζί με τους Ναζί έσφαζαν Έλληνες, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Το μέλλον του ελληνικού υβριδικού κράτους σχετίζεται με την δίκαιη επίλυση του ζητήματος των αλβανοτσάμηδων και την απελευθέρωση των εδαφών της τσαμουριάς από την ελληνική κατοχή και την επιστροφή της στον κορμό της Αλβανίας», σημειώνουν δημοσιεύματα.
Σε βίντεο, Αλβανοί σχηματίζουν τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους και τραγουδούν για τη  «Μεγάλη Αλβανία», ζητώντας Τσαμουριά και Θεσπρωτία, ισοπεδώνοντας την ιστορία.
Η κυβέρνηση, ωστόσο, επιμένει στο σκάνδαλο Novartis, ενώ η κοινή γνώμη μένει ανενημέρωτη ή ανεπαρκώς ενημερωμένη, για την συντονισμένη προσπάθεια εναντίον της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα.
el]

Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία: Ολομέτωπη επίθεση στην Ελλάδα που ασχολείται με Novartis Reviewed by Live TV on 6:16:00 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.