Εξετάστηκε από 3 ιατροδικαστές ο 15χρονος γιος για το έγκλημα στη Κύπρο


Ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο γιο του ζεύγους διενεργήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου. Παρόντες ήταν οι δυο ιατροδικαστές που εκπροσωπούν την Δημοκρατία, Ελένη Αντωνίου και Χαρά Σπηλιωπούλου εξ Ελλάδος καθώς επίσης και ο Μάριος Ματσάκης εκ μέρους της οικογένειας.

Ο Μάριος Ματσάκης που μίλησε στο SigmaLive αρχικά επιβεβαίωσε την ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο και ακολούθως κατήγγειλε ότι οι Αρχές δεν του επιτρέπουν να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή, αίτημα το οποίο ο ίδιος υπέβαλε.

Σήμερα επανήλθε όπως είπε με νέο αίτημα μέσω δικηγόρου και με οδηγίες όπως αναφέρει από την Γενική Εισαγγελία, δεν του επιτρέπεται να διενεργήσει αυτοψία. Μόλις σήμερα επισημαίνει ο κ.Ματσάκης ολοκληρώθηκαν εξετάσεις που κανονικά θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί απ’ την πρώτη μέρα.

Κληθείς από το SigmaLive να δώσει κάποια εικόνα για το πόρισμά του ο κ.Ματσάκης δεν θέλησε να προβεί σε κάποια τοποθέτηση. Ο κ.Ματσάκης κληθείς επίσης να σχολιάσει το αν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο από την ημέρα του εγκλήματος, ο κ.Ματσάκης ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν έγινε απ την ίδια μέρα, παρανόμως, κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το politis.com.cy, τα ευρήματα της δεύτερης νεκροτομής που έγινε από την κ. Σπηλιοπούλου, δεν διαφέρουν από αυτά της νεκροτομής που διενήργησε η Ελένη Αντωνίου.
[post_ad]Εντός των επόμενων δύο ημερών η Αστυνομία θα μεταβεί στη Νομική Υπηρεσία με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης για περαιτέρω οδηγίες.

Όπως είχε ενηνερώσει νωρίτερα ο «Π», πριν ληφθεί κατάθεση από τον 15χρονο, θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί όλο το υλικό της υπόθεσης ώστε να υποβληθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις στον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα, της διπλής δολοφονίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ η κ. Σπηλιοπούλου ζήτησε να ενημερωθεί για διάφορα άλλα ζητήματα για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα και ακολούθως θα ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές για τα πορίσματά της.

Ένα το μαχαίρι

Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει με βάση την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση είναι ότι ο φόνος διεπράχθη με ένα μαχαίρι και από ένα μόνο άτομο, αν και το παιδί στην πρώτη του κατάθεση είχε πει ότι τα πρόσωπα που εισέβαλαν στο σπίτι ήταν δύο. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη διαφυγής του δράστη ή των δραστών από το σπίτι του ζεύγους όπου γράφτηκε η τραγωδία, καθώς δεν βρέθηκε ούτε σταγόνα αίμα που να οδηγεί στην έξοδο. Παρομοίως έξω από το σπίτι δεν βρέθηκε ούτε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που να δείχνει ύποπτες κινήσεις την κρίσιμη ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος ανέφερε στην πρώτη του κατάθεση ότι δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στο σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον είχαν κλείσει σε αποθήκη, διαβεβαιώνοντάς τον όμως ότι δεν θα του έκαναν κακό. Τώρα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί μετέβη σε γειτονικό σπίτι χωρίς να φέρει ρούχα αλλά μόνο εσώρουχο ζητώντας βοήθεια και εξηγώντας μετά στην Αστυνομία ότι το πάνω μέρος της πιτζάμας του αφαιρέθηκε όταν ο ένας εκ των δραστών τον τράβηξε από το κρεβάτι του για να τον οδηγήσει στην αποθήκη, ενώ το κάτω μέρος το αφαίρεσε ο ίδιος λόγω ζέστης στο μέρος. Οι πιτζάμες είναι ανάμεσα στα τεκμήρια που έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Κανένα ίχνος παραβίασης

Στοιχείο που επίσης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ανακριτών είναι το πώς η συρόμενη πόρτα της κουζίνας, απ’ όπου το παιδί φέρεται να ανέφερε ότι οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι, δεν ήταν παραβιασμένη, τη στιγμή που τόσο σε αυτήν όσο και στις υπόλοιπες εισόδους είχαν τοποθετηθεί κλειδαριές ασφαλείας μετά από μια σειρά διαρρήξεις που είχαν σημειωθεί νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν από τις πρώτες έρευνες της Αστυνομίας στον τόπο της τραγωδίας που είχε διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης των εισόδων ή των παραθύρων και ως εκ τούτου είχε αποκλειστεί το σενάριο της διάρρηξης με σκοπό τη ληστεία και έστρεψε τις έρευνες προς άλλη κατεύθυνση.

Σε μια προσπάθεια να εξεταστούν όλες οι πτυχές, πληροφορίες φέρουν τους ανακριτές να είχαν αποστείλει προχθές επιστολές σε τραπεζικά ιδρύματα για την αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έγιναν οποιεσδήποτε κινήσεις τον τελευταίο καιρό.

Διάψευση φημών

Παράλληλα νέες πληροφορίες διαψεύδουν τις φήμες περί μεταβίβασης κληρονομιάς στον 15χρονο το τελευταίο διάστημα αφού κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί αλλά ούτε και θα μπορούσε να συμβεί καθώς το παιδί είναι ανήλικο. Σε ό,τι αφορά τις φήμες ότι το παιδί μόλις πρόσφατα είχε ενημερωθεί ότι ήταν υιοθετημένο, ούτε αυτές φαίνεται να ευσταθούν καθώς πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας αναφέρουν ότι ήταν ενήμερο από την ηλικία των 6 ετών και επίσης ότι η ενημέρωση έγινε στην παρουσία παιδοψυχολόγων.

Στο μεταξύ οι ανακριτές συνεχίζουν να ψάχνουν το μαχαίρι με το οποίο διεπράχθη το έγκλημα, με τις έρευνες όμως μέχρι στιγμής να αποβαίνουν άκαρπες. Προχθές η Αστυνομία, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Ανδρέα Αγγελίδη, ανέμενε και τα αποτελέσματα των πρώτων επιστημονικών εξετάσεων σε σχέση με τεκμήρια που παραλήφθηκαν από το σπίτι, τα οποία πιστεύεται ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση. Την ίδια στιγμή οι εξεταστές συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα που προέρχονται από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της οικογένειας.

Εξετάστηκε από 3 ιατροδικαστές ο 15χρονος γιος για το έγκλημα στη Κύπρο Reviewed by Live Tv on 4:05:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by INTOS © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.